Gråter. Tårar. Tårta.

januari 9, 2009

Tårgas

Gråter – Tårar – Tårta

Tårgas – Årtal

Gråton – Gåtor

Det är osäkert om tårarna kommer från genuin känslo-smärta eller om det bara är p.g.a. tårgas. Kanske är det tårtan som gör vår gråe lille vän så ledsen? Varför just 1975?

Annonser

One Response to “Gråter. Tårar. Tårta.”

  1. mats Says:

    LÄNGE LEVE REVOLUTIONEN!

    jag har suttit och försökt lösa mysteriet med den gråtande kaninen på din kaninblogg. varför gråter den? varför har den en tårta som det står 1975 på? det här är mitt svar: jag tror att kaninen minns en epok och är ledsen därför att den är slut. 1975 var det sista sanna kommunistiska harens år som kaninen fick uppleva. 1976 dog Mao och 1978 var sista året av planekonomi i Kina och sen följde ju en rad liberaliseringar.

    nu tycker jag att det är på sin plats att de även ritar kaninen i en glad(!) miljö, t ex befinnande sig på himmelska frides torg 1949 när republiken utropades! iförd snygg röd mössa och kanske stående med ett schysst plakat. :) :)

    jag tror för övrigt att röken/tårgasen är en symbol för det nya samhället som med alla krafter försöker att röka ut oliktänkande och i synnerhet sådana med radikala socialistiska värderingar som vår vän den ledsna kaninen. ;)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: